wtorek, 21 maja 2013

Karkówka duszona z warzywami i rozmarynem

Na szybko.
Plastry karkówki oprószyć solą i pieprzem ewentualnie vegetą, marchew, cebula, pietruszka i por krojony, gałązki świeżego rozmarynu, oliwa, czosnek.
To by było na tyle, wszystko układamy w glinianym ganku.
Warzywa również oprószamy vegetą.
Piec 1-2 h w temp 18-220 stopni  pod przykrywką.

Karkóweczka jest mięciutka, aromatyczna , pychota, a za jednym zamachem rewelacyjne warzywka :)




11 komentarzy:

Gosia pisze...

Karkóweczka :)) pycha a jeszcze w tak doborowym towarzystwie :))

Anstahe pisze...

Kocham dobre, proste przepisy. Pozdrawiam i biorę.

Ilona Szczęsna pisze...

Wszystko byłoby piękne,gdyby nie rozmaryn,którego nie znoszę;)Karkówce mówię zdecydowane tak ,a warzywka uwielbiam;)

Kozio lek pisze...

Uwielbiam karkowke:D Pychotka.

SZMATRIX pisze...

Już wiem co będe miała jutro na obiad :)

Gatita pisze...

No Kochana, teraz dowaliłaś do pieca :-) Pyszne !

Danka Witkowska pisze...

To mi smaku narobiłaś tym daniem ,a szczególnie mojemu mężusiowi który karkówkę uwielbia a ja z niej wydobyłabym wszystkie warzywka:)

Emka pisze...

Ooo ale super , ile smakoszy wpadło na karkóweczkę :D :D
W ten sam sposób robiłam też kurczaczki , były super, a Ilona zamiast rozmarynu można dawać inne zioła np majeranek :)

LUNA pisze...

Mniam !, dobrze ,ze zjadłam obiad bo bym wylizała monitor hi hi , lawenda za jedzenie !, pozdrawiam.

Pracownia Ani pisze...

o matulu i od rana tyle pyszności widzę i jak tu nie być głodna hahah buziaki

gawronka pisze...

Dziś karkówkę robię ja :)