Na szybko.
Plastry karkówki oprószyć solą i pieprzem ewentualnie vegetą, marchew, cebula, pietruszka i por krojony, gałązki świeżego rozmarynu, oliwa, czosnek.
To by było na tyle, wszystko układamy w glinianym ganku.
Warzywa również oprószamy vegetą.
Piec 1-2 h w temp 18-220 stopni pod przykrywką.
Karkóweczka jest mięciutka, aromatyczna , pychota, a za jednym zamachem rewelacyjne warzywka :)
11 komentarzy:
Karkóweczka :)) pycha a jeszcze w tak doborowym towarzystwie :))
Kocham dobre, proste przepisy. Pozdrawiam i biorę.
Wszystko byłoby piękne,gdyby nie rozmaryn,którego nie znoszę;)Karkówce mówię zdecydowane tak ,a warzywka uwielbiam;)
Uwielbiam karkowke:D Pychotka.
Już wiem co będe miała jutro na obiad :)
No Kochana, teraz dowaliłaś do pieca :-) Pyszne !
To mi smaku narobiłaś tym daniem ,a szczególnie mojemu mężusiowi który karkówkę uwielbia a ja z niej wydobyłabym wszystkie warzywka:)
Ooo ale super , ile smakoszy wpadło na karkóweczkę :D :D
W ten sam sposób robiłam też kurczaczki , były super, a Ilona zamiast rozmarynu można dawać inne zioła np majeranek :)
Mniam !, dobrze ,ze zjadłam obiad bo bym wylizała monitor hi hi , lawenda za jedzenie !, pozdrawiam.
o matulu i od rana tyle pyszności widzę i jak tu nie być głodna hahah buziaki
Dziś karkówkę robię ja :)
Prześlij komentarz